Vad är motorcross?

Motocross är en sport som körs med motorcyklar på en speciell bana, gjord av sand eller kuperad grus. En motocrossbana varierar i storlek, men kan vara mellan en och tre km lång. I Sverige körs de olika klasserna MX1, MX2, MX3 och MX-Girls, där den sistnämnda är en tävling endast för tjejer.

Tillbehör

Att hitta det du har behov av i motocross kan vara svårt om du är nybörjare, men det första du bör införskaffa dig är en motocrosscykel. De andra sakerna som du kommer behöva är hjälm och en overall som du ska ha på dig när du åker. Bekväma crosstövlar är också något som du ska ha för att få den bästa upplevelsen. Bekvämligheten varierar med storleken och har du för stora skor kan det bli jobbigt för dig. Välj därför en storlek som passar dina fötter.

Hobbynivå eller tävling?

Att tävla är inte för alla och det finns inget som säger att du måste tävla när du utövar denna sport. Att köra motorcross på hobbynivå kan vara minst lika roligt och kräver fortfarande samma tillbehör. Tänk på att du ändå måste köra på en motocrossbana om du utövar sporten på hobbynivå. Skulle du ändå vilja tävla anordnas det många olika tävlingar i vårt avlånga land varje år.