Räkna med slitage

Inom motorsporten utsätter vi regelbundet våra bilar, motorcyklar och snöskotrar för mer än vad de normalt sätt skulle fått mött ute på vägarna eller skoterspåren. Det är därför extra viktigt att man är beredd att byta ut delarna som slits extra fort.

Bromsarna

Få delar är så utsatta i en bil som bromsarna som varje gång de används förlorar lite av sin livslängd. Bromsarna fungerar genom att bromsklossar pressas mot bromsskivan som i sin tur stannar upp på grund av friktionen. Efter ett tag kan bromsskivan börja bli ojämnt sliten vilket i sin tur märks genom att det går hackigt när man bromsar, då är det verkligen dags att byta.

Bytet kan man lätt göra själv så länge man är lite händig. Tack vare välutvecklade och finurliga sidor som Mekster blir det väldigt enkelt att hitta vilken del man behöver köpa. Allt man behöver göra är att fylla i sitt registreringsnummer så hämtar de vilken bil du har och vilka delar som passar. Sedan är det bara att beställa bromsen man behöver!

Däcken

Precis som bromsarna slits däcken på grund av den friktion den utsätts för. Som tur var är det enklare att kontrollera hur fräscht ett däck är. Transportstyrelsen har bra information om vad som krävs av ett däck för att det skall vara både lagligt och effektivt.