Upplev motorsport

Som motorintresserad är det bästa upplevelsen man kan vara med om att få se på motorsport live. Att få stå vid tävlingsbanan, uppleva ljudet och farten och vara i centrum av ett häftigt race. En motorsport som blivit ofantligt stor, som många motorintresserade drömmer om att se live är Nascar.

Kort historia

Nascar har sin början efter andra världskriget då sporten blev mycket populär i USA. Banorna blev flera och besökarna fick upp ögonen för sporten.  År 1947 tog Bill France Sr. tag i saken på riktigt och ordnade ett möte för att diskutera sporten. Efter mötet föddes National Association for Stock Car Auto Racing, Nascar. Den första riktiga tävlingen hölls året därpå 1948 och året därpå föddes dem första tävlingsdivisionen i USA, NASCAR Grand National. Åren därpå växte Nascar väldigt snabbt och allt fler började få upp ögonen för sporten.

År 1961 är första gången Nascar tävlingarna började visas på TV och detta gjorde att Nascar växte sig ännu större. I och med detta fick sporten miljontals nya fans som satt klistrade framför TV apparaterna under de stora tävlingarna och denna trend har gjort att sporten är så stor som den är idag.

Nascar idag

Nascar är idag en sport som drar miljontals fans varje år som kommer för att se tävlingarna live. Idag har Nextel Cup i snitt 170 000 besökare per race och ifjol satt hela 200 miljoner fans hemma framför tv:n för att se loppen.

Är du intresserad att se denna fantastiska sport finns det idag företag, som Gosporttravel, som arrangerar resor till loppen i paket, där både resa, boende och biljetter till racet ingår. På deras sida hittar ni de kommande tävlingarna inom Formel 1 och andra resor. Där kan ni hitta riktigt bra resor.

Nascar är idag än av de främsta motorsporterna att se live. Omsättningen på souvenirer och olika produkter slutna till sporten omsätter miljarder dollar. Reser du dit bör du investera i några minnesvärda souvenirer att ta dig med hem som minne.