Formel 1 på Monza banan

Det finns nästan ingen bana som är så klassisk som Autodromo Nazionale Monza. Den är belägen strax utanför Milano och här har det körts Formel 1 sedan tidiga 50-tal. Det var även här som vår svenska stjärna Ronnie Peterson omkom så tragiskt strax efter starten den 10 september 1978.

Nu kan man åka och se på Formel 1 och världsmästarskapstävlingar. För dig som är intresserad kan göra ett besök hos GO Sport Travel, klicka här för mer information om just Monza. De anordnar motorsportresor till flertalet ställen där det körs formel 1. Just Monza kan vara av intresse då det är klassisk mark för Formel 1. Men också för att Peterson omkom på denna bana. Så om du har ett stort intresse av motorsport på hög nivå så är det en sådan resa du ska göra. Boka din resa redan idag och säkerställ din plats på Autodromo Nazionale Monza.

Så klart så kommer ni hinna med en massa annat då ni besöker Milano och Monza banan. Planera er tripp väl för att hinna med så mycket som möjligt under er vistelse. Även om det är Formel 1 som står först på agendan så kan det vara trevligt med några andra sevärdheter. Det finns mängder med attraktioner och historiska platser som kan vara värda ett besök. Ett bar tips kan vara att boka in en lokal guide som visar er runt i Monza. Det finns bland annat en guidad tur på Segway på 3 timmar för att få se det bästa av Monza.