Sébastien Loeb

Sébastien Loeb född 1974 från Frankrike är den förare som lyckats vinna Rally-VM nio år i rad med sin kartläsare Daniel Elena. Totalt har Loeb en meritlista som är mäkta imponerande, vad sägs om 67 rally vinster  i WRC. Sin första VM tävling gjorde Loeb 1999 i det Katalanska Rallyt och sin första vinst fick han i Tyska Rallyt 2002, sedan har Loeb i princip vunnit hela tiden fram tills 2013.

Innan Loeb började med rally så hade han en karriär som gymnast på elitnivå och det kan vara där han lade grunden för sin fysik som rallyförare. En fantastisk karriär som avslutades med Franska Rallyt 2013 som blev det sista framträdandet i WRC för Loeb och Elena.

Sébastien Loeb deltog i fyra rallyn 2013, där Rally Sweden var ett, där Loeb blev vinnare. Rally Monte Carlo och Rally Argentina genomfördes också med vinst i bägge tävlingarna men på hemmaplan i Franska Rallyt så körde Loeb av vägen sista dagen och Loebs karriär fick ett snöpligt slut. 2013 års vinnare av Franska Rallyt blev Fransmannen Sébastien Ogier.