Fartfyllt i Formel 1

Formel 1 är i allmänhet ansedd som den kanske mest fartfyllda sporten, något som är sant i flera benämningar. Vi tänkte förmedla några snabba nyheter från världens snabbaste sport.

Kamp mellan Mercedes och…

Tar man en titt på de flesta av de listade spelbolagen på sajten tippat.se, vilka odds som de har uppsatta så ser det utan tvivel ut som om det inte kommer att bli någon större kamp om vilket stall som kommer att ta hem konstruktörsmästerskapen. Mercedes är stora favoriter efter att ha inlett säsongen med tre raka vinster, dessutom av båda sina förare, Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Därmed har man tagit över favoritskapet från Red Bull Racing som under ett antal år, med Sebastian Vettel i spetsen har vunnit både konstruktörsmästerskapen och förarmästerskapen.

Återstår att se om Red Bull eller något annat stall kan replikera på Mercedes fantastiska start och göra så att det blir en kamp om konstruktörsmästerskapen. Det som dock är positivt är att även om de båda Mercedesförarna skulle visa sig helt omutliga under hela säsongen så kommer det att vara en kamp dem emellan. Vanligtvis brukar det kunna vara en av förarna i ett stall som är ganska överlägsen den andra, men i det här fallet så kommer båda förarna att göra allt för att stå överst på pallen – och båda har möjligheten och kunskapen att göra det.

Marcus Ericsson

För vår svenske formel 1 förare, den förste på närmare 25 år har det inte börjat så bra som det kunnat göra. Hittills har han tvingats bryta två av tre lopp på grund av motorfel, så hittills tycks inte de uteblivna resultaten lastas på honom. Men ska man tro Jan-Erik Berggren på Expressen så lär inte Ericssons smekmånad pågå för evigt, utan när cirkusen kommer till Europa och Barcelona i maj så kommer kraven att öka. Det man kan anta är att han åtminstone förväntas köra snabbare än Marussia-bilarna samt sitt eget stalls andreförare Frijns, något han misslyckades med senast.