Om bilen går sönder

Vad gör du om bilen går sönder? Har du möjlighet att fixa det själv eller måste du lämna in bilen på verkstad? Vilka alternativ har du hemma för att ta dig till jobbet eller att åka och handla?

Oavsett om du fixar den själv eller lämnar in bilen på verkstad så kommer du att bli utan bil tills den är fixad. Beroende på vilket fel som uppstått så kan det ta olika lång tid innan du kan använda din bil igen. Fördelen om du kan fixa det själv är kostnaden då endast blir för de reservdelar som du behöver köpa.

Om du blir utan bil ett tag så får använda andra fortskaffningsmedel, cykel till exempel. Har du ingen cykel så kan du kolla in Cykelkraft som säljer cyklar online. Med cykel så kombinerar du både resa till jobbet och motion. En cykel kan du ha nytta av oavsett om bilen fungerar eller inte. Om inte så finns kanske andra alternativ, du kanske kan använda dig av kollektivtrafiken om det finns sådan just där du bor.

Andra möjligheter som finns om bilen skulle gå sönder är att samåka med någon granne eller annan till jobbet och tills bilen är redo för att köras igen. Om det är en skada som går genom försäkringen så kanske försäkringsbolaget ställer upp med en hyrbil tills allt är klart.

En cykel är alltid bra att ha hemma även om bilen har lagats och fungerar som den ska. Det kan vara trevligt att på lördag eller söndag ge sig ut på en cykel utflykt. Packa cykelväskan full med godsaker och ge er ut på en picknik. Det finns säker ställen i närområdet som ni inte har besökt och som kan vara trevliga att upptäcka. Ock med cykel så kan detta vara enklare än att ta bilen.